Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Διεθνής συνδιάσκεψη για τους Χριστιανούς στην Μέση Ανατολή: το μέγιστο δυνατό ενδιαφέρον για την κατάσταση των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική

efsyn.gr /  romfea.gr
xristianoi-mesiΔιεθνή συνδιάσκεψη με επίκεντρο τις χριστιανικές κοινότητες στην Μέση Ανατολή προγραμματίζει για τον Μάιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, θέλοντας να επισημάνει στην αναγκαιότητα να αναληφθεί συντονισμένη δράση για την προστασία τους.
Έπειτα από σχετικό ερώτημα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικήτα Κακλαμάνη, ο Νίκος Κοτζιάς διαβίβασε έγγραφο στο Κοινοβούλιο με το οποίο επισημαίνει πως «η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση απαγωγής, από τον Απρίλιο του 2013, των δύο αρχιερέων Χαλεπίου, του ελληνορθόδοξου μητροπολίτη του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Παύλου και του συρορθόδοξου μητροπολίτη κ. Ιωάννη, ευρισκόμενη σε επαφή και στενή συνεργασία με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, προς το οποίο έχει επανειλημμένως εκφράσει τη συνεχή και αμέριστη υποστήριξή της».
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως το υπουργείο επιδεικνύει το μέγιστο δυνατό ενδιαφέρον για την κατάσταση των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και σε αυτό το πλαίσιο, σε επαφές του με θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει επισημάνει «την αναγκαιότητα ανάληψης συντονισμένης δράσης για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών».
Για τον λόγο αυτό, «το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει, τον προσεχή Μάιο, την πραγματοποίηση διεθνούς συνδιάσκεψης, που θα θέσει στο επίκεντρο της προσοχής αυτούς τους πληθυσμούς, δίνοντας έμφαση στην πολυεθνικότητα, την πολυθρησκευτικότητα και την πολυπολιτισμικότητα που η Ελλάδα υποστηρίζει σε ό,τι αφορά αυτές τις περιοχές».
Ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε «καταρχήν θετική» την πρωτοβουλία, και πρόσθεσε ότι θα περιμένει με ενδιαφέρον την πραγματοποίησή της και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν στο μείζον αυτό ζήτημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου