Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τον Επίσκοπο Μπουρούντι και Ρουάντας Ιννοκέντιο για το ιεραποστολικό έργο του

maroussi.gr
 
Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε την τοπική Εκκλησία ανήμερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουρούντι & Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο για το ιεραποστολικό έργο του - (2/3/2015)
 
Η ενωτική δράση και προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Εκκλησία αρωγός της κοινωνίας και των ευπαθών συμπολιτών       
Επίσημο γεύμα προς τιμή του Ιερού Κλήρου και των εκπροσώπων της Εκκλησίας, δείγμα του σεβασμού και της αγαστής συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Εκκλησία   παρέθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, όπως είθισται κάθε χρόνο. 
Συνδαιτυμόνες στη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στο Κεραμικό Κέντρο στην αίθουσα Τέχνης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι & Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου από τους ενοριακούς ναούς της πόλης, μέλη των εκκλησιαστικών τους συμβουλίων, εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της αναστήλωσης των εικόνων, που αποτέλεσε θρίαμβο για την Ορθοδοξία και που έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη για το σεβασμό και την τιμή που περιβάλλει την τοπική εκκλησία, καθώς και για την αγαστή συνεργασία που έχει οικοδομηθεί ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία προς όφελος της κοινωνίας και των δοκιμαζόμενων συμπολιτών.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της  Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, όπου το αίσθημα ανασφάλειας και σύγχυσης είναι διάχυτο. «Όπως έχει αποδειχθεί από την μακραίωνη πορεία της, η Εκκλησία μπορεί να πλησιάσει τον άνθρωπο, να του προσφέρει κοινωνία σχέσεων με αγάπη, ταπεινοφροσύνη και σεβασμό προς την ταυτότητα του καθενός ξεχωριστά. Θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, στηρίζει το άτομο, την οικογένεια, την κοινωνία. Από την πλευρά  μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση βρισκόμαστε στο πλευρό της Εκκλησίας, πιστεύουμε στη δύναμη της κοινής μας προσπάθειας και δράσης για την ανακούφιση των ευπαθών συμπολιτών μας.»
Παράλληλα,  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου βράβευσε για το αξιέπαινο και σημαντικότατο ιεραποστολικό έργο του τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουρούντι & Ρουάντας, υποσχόμενος την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
 «Τη σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σας συγχαίρω για το τεράστιο ιεραποστολικό σας έργο και σας δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συμβάλουμε και εμείς με τον τρόπο μας, στέλνοντας φάρμακα και ιατρούς που θα εμβολιάσουν τους πολύπαθους κατοίκους της περιοχή σας και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που το έχουν τεράστια ανάγκη για να επιβιώσουν.»

Περισσότερα... http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&newsid=28159

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου