Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αναχώρησαν οι Ολλανδοί παιδίατροι από την Ι.Μ. Κένυας

Romfea.gr

paidiatroi kenia-5
 
paidiatroi kenia-10
 
Όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει, ολόκληρο το μήνα Μάρτιο έφθασαν στη Μητρόπολη Κένυας δύο ομάδες παιδιάτρων από την Ολλανδία.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους εδώ, οι παιδίατροι επισκέφθηκαν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στην επικράτεια της Μητροπόλεως Κένυας, όπου εξέτασαν χιλιάδες παιδάκια και τους έδιναν τη δέουσα φαρμακευτική αγωγή.
Το βράδυ της 24ης Μαρτίου, σε κοινό δείπνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος αποχαιρετώντας τους παιδιάτρους, εκ μέρους της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄, εξέφρασε τη μεγάλη του ευαρέσκεια και ικανοποίηση για την πολύτιμη προσφορά τους προς τα πάσχοντα παιδάκια της Κένυας.
Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι τα τελευταία 8 χρόνια που έρχονται ευεργετήθηκε αφάνταστα στον τομέα της παιδιατρικής και τους κάλεσε να συνεχίσουν την πολύτιμη αυτή προσφορά τους.
Η υπεύθυνη όλων των ιατρών, με τη σειρά της, είπε ότι αισθάνονται σαν να είναι στο σπίτι τους κάθε φορά που επισκέπτονται τη Μητρόπολη Κένυας και ευχαρίστησε για την ευκαιρία που τους δίνεται κάθε χρόνο να εξετάζουν τόσες χιλιάδες παιδάκια. Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι θα συνεχίσουν κάθε χρόνο τα ίδια προγράμματα στη Μητρόπολη.
Το πολυτιμότερο δώρο της βραδιάς, όπως οι ίδιοι οι παιδίατροι είπανε, ήταν η παρουσία της χορωδίας της Πατριαρχικής Σχολής που τραγούδησαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια όπως και εκκλησιαστικούς ύμνους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου