Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα τίμησαν σήμερα την μνήμη των αειμνήστων Ευεργετών τους

                       mnymosino ekk 2015 01

pyramisnews.gr
                              
Ημέρα μνήμης η Β΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που φέτος συνέπεσε στις 8 Μαρτίου, όπου στον επιβλητικό Άγιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, η Ελληνική Κοινότητα και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα απέτισαν φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους Ευεργέτες, Δωρητές και Συνδρομητές, που προσέφεραν από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς τους, για να κρατηθεί δυνατή και να αντέξει στο χρόνο η παρουσία της ελληνικής παροικίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Στο μνημόσυνο που ετέλεσε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, συμπαραστατούμενος από τον Μέγα Εκκλησιάρχη του Αλεξανδρινού θρόνου π. Θεόδωρο Δριδάκη, το φόρο τιμής ε μέρους των διπλωματικών μας αρχών, έδωσε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη.
Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρήστος Καβαλής, παρουσία Μελών της Κοινοτικής Επιτροπής: των Αντιπροέδρων Νικόλα Πολίτη και Κήμη Φλεβοτομά, της Γενικής Γραμματέως κας Σούλας Σκουφαρίδου και των Κοινοτικών Επιτρόπων κ.κ. Στέφανου Αργυρίου, Αντώνη Διαμαντίδη και Πάρη Οικονόμου.
Εκ μέρους της Φιλοπτώχου, το δυναμικό παρών έδωσε η Πρόεδρος του ιστορικού Σωματείου κα Θεοδώρα Φιλοθέου, καθώς επίσης και τα Μέλη του ΔΣ: οι κυρίες: οι Αντιπρόεδρος κ.κ. Βάσω Γαζή και Αλίκη Σιγάλα, η Γραμματέας κα Σούλα Σκουφαρίδου, και τα Μέλη Βίλλυ Πολίτου, Μάρω Παπαστεφάνου και Ζωζώ Αλιμπέρτη.
 
Συνέχεια.... http://pyramisnews.gr/to-mnymosyno-ton-eyergeton-ellinikis-koinotitas-kairou-kai-filoptoxoy-kairou/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου