Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σε θερμό κλίμα η πρώτη συνάντηση του Πατριάρχου Αλεξανδρείας με τον νέο Κυβερνήτη της πόλης Hani Elmessiry

kyvernitis alex patriarxeio 12

pyramisnews.gr

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στο νέο Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας κ. Hani Elmessiry ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.
Κατά την επίσκεψη, παραβρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Χρήστος Καποδίστριας, και με την ιδιότητα του Πρύτανη του διπλωματικού σώματος της Αλεξάνδρειας, καθώς και ο Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ. Μελέτιος.
Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας υποδέχτηκε τον νέο ισχυρό άνδρα της Αλεξάνδρειας στην είσοδο της έδρας του Παλαίφατου Πατριαρχείου και αμέσως ανέβηκαν στην Αίθουσα του Πατριαρχικού Θρόνου.
Ο κ. Θεόδωρος ξενάγησε τον κ. Hani Elmessiry στα Μουσεία του Πατριαρχείου και στην βιβλιοθήκη, μιλώντας του για το έργο του ιεραποστολικού πατριαρχείου τόσο στην Αίγυπτο όσο και την Αφρική.
Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι για την αγάπη με την οποία έχει περιβάλλει τόσο ο ίδιος όσο και ο λαός της Αιγύπτου το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Χώρα του Νείλου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση της αρμονικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, προσθέτοντας ότι όπου βρεθεί στην αφρικανική ήπειρο, μιλάει για την Αίγυπτο, που αποτελεί την πύλη της Αφρικής για την Ευρώπη και καταλήγοντας «ο Θεός να ευλογεί την Αίγυπτο».
Να σημειωθεί ότι ο νέος Κυβερνήτης της πόλης, που έχει κερδίσει την μεγάλη εκτίμηση όλων των κατοίκων της πόλης, είναι ο ίδιος γέννημα θρέμμα της πόλεως και γνωρίζει καλά τη σημασία που έχει παίξει η ελληνική παροικία στην ιστορία της Αλεξάνδρειας.
Μάλιστα, να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη συνάντησή του με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο, είχε υποσχεθεί να επισκεφθεί από κοντά τους ελληνικού φορείς και έτσι άρχισε από την έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου.

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/episkepsi-kyverniti-alexandreias-sto-patriarxeio-alexandreias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου