Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η συγκινητική ανάγνωση των Γ΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, στο Κάιρο

xairetismoi apo patriarxi soubra 13.3.2015 01                     

 pyramisnews.gr
        
Μέσα στα στενά της συνοικίας Σούμπρας του Καΐρου, μίας από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, εκεί όπου κάποτε έσφυζε το ελληνικό στοιχείο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ ανέγνωσε τους Γ΄ Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων. Σε γειτονιά που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αναβλύζει το ελληνικό άρωμα, τα χρώματα του Ελληνισμού μαζί με την Ορθοδοξία, με τους λίγους Αιγυπτιώτες που έχουν απομείνει να φυλάνε τις δόξες του παρελθόντος…
Σε αυτήν την εκκλησία, όπου έχει να θυμήσει άπειρες στιγμές σε χιλιάδες Αιγυπτιώτες Έλληνες, ο Προκαθήμενος της ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής ετέλεσε την κατανυκτική ακολουθία, συμπαραστατούμενος από τον πρώην και τον νυν Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου: τον Μητροπολίτη Καρθαγένης (Τύνιδας) κ. Αλέξιο και τον Μητροπολίτη Μέμφιδος (Ηλιουπόλεως Καΐρου) κ. Νικόδημο.
Μιλώντας προς το εκκλησίασμα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας, υπό τη σκέπη της οποίας κρατούν δυνατή την παρουσία τους τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Ορθοδοξίας.
«Δείτε στα μάτια της Παναγίας σήμερα, τη μητέρα που μεσιτεύει, δείτε στο πρόσωπό της το στήριγμα του κόσμου, αλλά πάνω από όλα, δείτε τη μάνα που συγχωρεί, την μητέρα που αγιάζει, την μητέρα που πρεσβεύει, τη μάνα που σκέπει πλούσιους και πτωχούς, ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά μέσα στις απέραντες χώρες της Αφρικής…», ήταν τα συγκινητικά λόγια του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου.
Όπως επίσης, συγκινητική ήταν η τελευταία ενότητα της ιερής ακολουθίας, με τον Πατριάρχη Θεόδωρο να αναγινώσκει την Γ΄Στάση των Γ΄Χαιρετισμών και αμέσως μετά, ψέλνοντας το «Τη Υπερμάχω» να ευλογεί όλο το εκκλησίασμα. Να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, «μία Κοινότητα που αναπέμπει μία αρχοντιά, που αγαπάει τα σχολεία μας, τις εκκλησίες μας και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, για αυτό, ας είναι πάντοτε ευλογημένη», κατέληξε.

Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/oi-tritoi-xairetismoi-apo-ton-patriarxi-theodoro-sto-cairo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου