Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, οι μαθητές των ελληνικών σχολείων στην Ηλιούπολη Καΐρου

patr sxoleia cai 2015 12
                              
pyramisnews.gr

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είναι πράγματι ένας μεγάλος εκκλησιαστικός ηγέτης. Διότι, την ίδια στιγμή  που μπορεί να συνομιλεί με τους μεγάλους ηγέτες που κρίνουν τις τύχες του κόσμου, την ίδια στιγμή μπορεί και συνομιλεί με τα παιδιά, κερδίζοντας τις καρδιές τους. Από τη μία πλευρά, μπορεί να τού αποδίδονται τιμές αρχηγού κράτους, αλλά όταν το απαιτήσει η στιγμή, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να καθήσει σε ένα μικρό σκαμπό στο νηπιαγωγείο της Αχιλλοπουλείου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και να γίνει ένα με τα παιδιά 4-5 ετών, τραγουδώντας μαζί τους μάλιστα τα δικά τους τραγούδια…
 
Άλλωστε, αυτός μόνος ξέρει την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών που έχει συναντήσει στο διάβα της ιεραποστολικής του ζωής στα έγκατα της αφρικανικής ηπείρου. Το χαμόγελο των παιδιών είναι άλλωστε η δύναμη που παίρνει ο ίδιος αλλά και η αιτία για τις ανυπέρβλητες προσπάθειες που καταβάλει ολοχρονίς μαζί με τους μητροπολίτες και ιερείς του για να κάνει καλύτερη τη ζωή του ποιμνίου του.
 
Και μπορεί βέβαια, τα παιδιά των ελληνικών σχολείων της Ηλιούπολης στο Κάιρο να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την καθημερινότητα, αλλά σίγουρα ο λόγος του Πατριάρχη τους τούς δίνει μία άλλη, πνευματική τροφή, που τόσο ανάγκη τήν έχει ο σημερινός άνθρωπος κάθε ηλικίας.
 
Αυτό άλλωστε επεσήμανε στον Μακαριώτατο, ο Δ/ντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος όταν υποδέχτηκε τον Πατριάρχη, συνοδευόμενο από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και τον π. Ιωακείμ, μαζί με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Παύλο Καπίδη: «Ειδικά στην περίοδο της Άγιας Σαρακοστής που βρισκόμαστε, ο λόγος σας λαμβάνει για όλους μας, εκπαιδευτικούς και μαθητές, ιδιαίτερη σημασία», είπε συγκεκριμένα.
 
Μα, και ο Πατριάρχης Θεόδωρος έφερε στο νου των παιδιών εικόνες από τα παιδιά της Αφρικής ή τα παιδιά που κατά καιρούς είχαν επισκεφθεί το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό, όταν εκείνος ήταν Έξαρχος του Πατριαρχείου στη Μόσχα.
 
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουγεμήτρος προσέφερε και αναμνηστικό δώρο στον Πατριάρχη για να θυμάται την επίσκεψή του αυτή με την ημερομηνία 14 Μαρτίου 2015.
 
Αμέσως μετά, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κατευθύνθηκε στην Αμπέτειο Σχολή, όπου έγινε θερμά δεκτός από τους μαθητές, τον Διευθυντή του Ιδρύματος Αμπέτ κ. Νικόλα Βαδή και την Αναπληρώτρια Διευθύντρια κα Βασιλική Πετροπούλου.
 
Ο Μακαριώτατος μίλησε στα παιδιά για τα οράματά του και τις προσπάθειές του για το καλό του ποιμνίου του σε όλη την Αφρική, όπου κτίζει νοσοκομεία, ανοίγει πηγάδια, εγκαινιάζει σχολεία και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στέκεται στο πλευρό τους.
 
Τούς προσκάλεσε μάλιστα να είναι στο πλευρό του, στις επικείμενες μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακαίνιση του ιστορικού μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.
 
Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τόσο τους Διαχειριστικούς Φορείς των δύο Σχολείων, την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και την Ιερά Μονή Σινά, αλλά και τους εκπαιδευτικούς για το έργο που κάνανε, ενθυμούμενος πάντοτε μία από τις εκπαιδευτικούς που είχε εκείνος όταν ήταν παιδί στην Κρήτη, την οποία με συγκίνηση την αντικρύζει κάθε φορά που τη βλέπει.
 
«Έτσι θα θυμάστε τους εκπαιδευτικούς σας όταν μεγαλώσετε», τούς είπε και τούς μοίρασε αναμνηστικά πνευματικά δώρα.


Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/thermi-ypoxi-ston-patriarxi-theodoro-apo-toys-mathites-ton-ellinikon-sxoleion-stin-ilioupoli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου