Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σπάνιες και συγκινητικές εικόνες από την τέλεση Θείας Λειτουργίας στη Σούσα της Τυνησίας, όπου προέστη ο Καρθαγένης Αλέξιος

sousa alexios 02

sousa alexios 03

pyramisnews.gr

Μία λαμπερή σελίδα στην ιστορία της ορθοδοξίας στην πόλη Σούσα της Τυνησίας ήταν η τέλεση της Θείας Λειτουργίας για τους εκεί διαβιούντες και εργαζόμενους Έλληνες και Ρώσους, που ετέλεσε ο Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, συμπαραστατούμενος υπό του ρώσου πρωθιερέως π. Δημητρίου Νετσβετάγιεφ.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε παραχωρηθέντα ευκτήριο οίκο άλλου δόγματος στην Ελληνική και ρωσική γλώσσα και η διακονία του κηρύγματος από τον Σεβασμιώτατο έγινε και στη γαλλική.
Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος επικεντρώθηκε στον χορό των αντιθέσεων, που βρίσκονται στην ζωή μας εσχάτως, με πρώτο και κύριο γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι, παρά τις δυσκολίες και την έξαρση του τζιχαντισμού, οι ελάχιστοι Ορθόδοξοι που απέμειναν στη Βόρειο Αφρική αποτινάζουν τον όποιο φόβο τους για τις συνθήκες και με όπλο την Βαθειά Πίστη στον Κύριο, συγκεντρώνονται με κέντρο τους τον ίδιο τον Χριστό, αφού όπου βρίσκονται δύο ή τρεις στο Όνομά Του εκεί ευρίσκεται και Εκείνος.
Τόνισε ότι ιδιαιτέρως στις ημέρες μας και πορευόμενοι προς στο σταυροαναστάσιμο πάθος, έχει ιδιαίτερη σημασία το ότι αντλούμε διαρκώς δυνάμεις να συνεχίζουμε την προσευχητική πνευματική μας πορεία.
Πριν την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, έλαβε χώρα το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, ενώ στο τέλος η Ελληνική Κοινότητα Τύνιδας προσέφερε και σαρακοστιανή τράπεζα αγάπης, την οποία με χαρά ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καρθαγένης.

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/theia-leitourgia-sthn-tynida-tis-tynisias-apo-ton-mitropoliti-alexio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου