Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ 26-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Αλεξανδρινού Θρόνου, συγκληθείσα εν Αλεξανδρεία τη προσκλήσει και Προεδρίᾳ της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, από 26ης έως 29ης Νοεμβρίου ε.ε., ασχολήθηκε με τα θέματα της προαγγελθείσης Ημερησίας Διατάξεως, ως ακολούθως:
α) Ακροάσθη τον ετήσιο Απολογισμό Πεπραγμένων της Α.Θ.Μ.
β) Στη συνάφεια της συνεδριάσεως, ανεκοινώθη υπό του Πατριάρχου η ίδρυση της νεοσύστατης Μητροπόλεως Κανάγκας και των νεοσύστατων πέντε Επισκοπών: Μαλάουι, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, Γκόμας και Κισανγκάνι και υπεγράφησαν οι σχετικοί Πατριαρχικοί Τόμοι.
Κατόπιν, επηκολούθησε η πλήρωση της κενωθείσης Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης, ως και των νέων Επισκοπών Μαλάουι, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.
Νέος Μητροπολίτης Αξώμης εξελέγη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Δανιήλ Μπιάζης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ενώ Μητροπολίτης Κανάγκας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός.
Νέοι Επαρχιούχοι Επίσκοποι εξελέγησαν:
Επίσκοπος Μαλάουι ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Φώτιος Χατζηαντωνίου, Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σίλβεστρος Κισίτου, Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Πρόδρομος Kατσούλης.
Κατόπιν Πατριαρχικής εισηγήσεως, ενεκρίθη υπό του Ιερού Σώματος:
 
Συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου