Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

"Στο πλευρό των προσφύγων η Ιερά Μητρόπολις Ζάμπιας..."

Orthodox Metropolis of Zambia

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, σπίτι, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

"Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 Mantapala, Lapula Zambia
Στο πλευρό των προσφύγων η Ιερά Μητρόπολις Ζαμπιας σε συνεργασία με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τους Έλληνες επιχειρηματίες της Ζάμπια
Την Παρασκευή 12 Απριλίου ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ Ιωάννης και ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Ελλάδος στη Ζάμπια κ. Μιχαήλ Κρουπνικ επισκέφθηκαν τη δομή φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή Μantapala - Luapula ,κεντρικά-βόρεια της Ζάμπιας,σε απόσταση 1500 χιλιομέτρων από την Λουσάκα ,για να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια.Πιο συγκεκριμένα,παραδόθηκαν στον επικεφαλής του τομέα Kawambwa της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ Hashim Sharif φάρμακα, δωρεά των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και 10 τόνοι αλεύρι δωρεά των Ελληνικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Ζάμπια .
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου , στον επικεφαλής του τομέα Kawambwa της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ Hashim Sharif και στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους , τόνισε ότι:
.«Η Ιερά Μητρόπολις Ζάμπιας ,με τις ευχές και ευλογίες του Μακαριότατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ Θεόδωρου Β΄ ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει και να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας – πρόσφυγες.
και καταδεικνύει τη δέσμευση της Ορθόδοξης Μητρόπολης της Ζάμπια να βοηθήσει την Ζάμπια να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες των μεταναστών και προσφύγων.Εμείς ως Εκκλησία, ως Έλληνες, που από αρχαιοτάτων χρόνων διακρινόμαστε για την αρετή της φιλοτιμίας, της φιλοξενίας και της αγάπης για τον συνάνθρωπο, μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι; Ιδιαιτέρως δε όσοι ζήσαμε και διδαχθήκαμε από τους προγόνους μας τι σημαίνει ξεριζωμός και προσφυγιά από τον Πόντο.Η δράση μας για το προσφυγικό σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα έχει διάφορα στάδια.
Είναι μεγάλη η ικανοποίηση τού να είναι κάποιος μέρος μιας προσπάθειας προσφοράς βοήθειας σε ανθρώπους. Όταν πληροφορήθηκα ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τα πάντα πίσω τους ήξερα ότι ήθελα να λάβω μέρος σε αυτή την προσπάθεια ανακούφισης.δίνοντας δύναμη στους πρόσφυγες να πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς πόνο, δυστυχία και εξαθλίωση. Από τη μεριά μας , συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα τους στη ζωή παλεύοντας ενάντια στον πόλεμο που τους οδήγησε εδώ
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις,τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Ελλάδος στη Ζάμπια κ. Μιχαήλ Κρουπνικ και τους Έλληνες επιχειρηματίες της Ζάμπια ,που στάθηκαν στο πλευρό μας και κυρίως στο πλευρό των προσφύγων, στηρίζοντας τις έκτακτες εκκλήσεις μας." "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου