Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΚΟΥΡΕΣ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΝΑΓΚΑΣ

Με τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος προέβη σε κουρές Μοναχών στην Μητρόπολή του, ανταποκρινόμενος στις ευλογημένες επιθυμίες νέων της Κανάγκα.
Η κουρές τελέσθηκαν στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας τα δύο τελευταία Σάββατα. Οι νέοι μοναχοί έλαβαν τα ονόματα Χρυσόστομος και Ιγνάτιος. Στον μεν πρώτον εδόθη το όνομα Χρυσόστομος, πρωτίστως εις τιμήν του Ιερού Χρυσοστόμου και δευτερευόντως εις τιμήν του αειμνήστου μεγάλου Ιεραποστόλου π. Χρυσοστόμου Παπασαραντοπούλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και με τον οποίον, πνευματικά άρρηκτα είναι συνδεδεμένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας. Στον δε δεύτερον μοναχό εδόθη το όνομα Ιγνάτιος, εις τιμήν του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου και του αειμνήστου μεγάλου Ιεραποστόλου Μητροπολίτου Πενταπόλεως Ιγνατίου.
Ο Σεβασμιώτατος Θεοδόσιος αναφέρθηκε με πολύ ευγνωμοσύνη στους αειμνήστους γέροντες Ιεραποστόλους και τόνισε στους νέους μοναχούς, την ιδιαίτερη ευλογία που έχουν να φέρουν τα ονόματα των μεγάλων Ιεραποστόλων και να επισκιάζονται από την χάρη τους σε όλη την μοναχική τους πορεία. Τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου και όλος ιδιαιτέρως στους νέους μοναχούς.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1538

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου