Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, νύχτα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, άτομα στέκονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

"Με πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων -ασθενούντος του Εφημερίου π.Σεργίου- ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου.
Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, ενώ συνεχάρη την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την επικρατούσα ευπρέπεια και τάξη, ως και τον Διάκ. π.Ιάκωβο Ntsoumou Miayokela, ο οποίος αόκνως και αποτελεσματικώς έχει αναλάβει κατά την παρούσα περίοδο της ασθενείας του αγαπητού Εφημερίου την συνολική ευθύνη της Ενοριακής Κοινότητος.
Ακόμη, επήνεσε τους πιστούς για την μεγάλη και ενσυνείδητη προσέλευσή τους στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως αδιακόπως από το μεσημέρι του Μ.Σαββάτου έως την έναρξη της Αναστασίμου Ακολουθίας, υπό το ωμοφόριο του Ποιμενάρχου τους.
Τέλος, τους προέτρεψε πατρικώς να μην ξεχνούν την προσφορά των προοδοιπορισάντων ιεραρχών και ιερέων, ως και των συναρωγών του ιεραποστολικού έργου, Ιερών Μητροπόλεων, Μονών και εκκλησιαστικών Οργανισμών, ιεραποστολικών και φιλανθρωπικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων και ευσεβών ιδιωτών, Ελλήνων, Κυπρίων και γηγενών, προσευχόμενοι πάντοτε υπέρ αυτών.
Η χαρά της Αναστάσεως ολοκληρώθηκε με την κοινή πασχάλια τράπεζα που παρετέθη προς όλο το εκκλησίασμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου