Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΓΚΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΓΚΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ

Ολονύκτια αγρυπνία τελέσθηκε σήμερα επί τη εορτή του Ακαθίστου Ύμνου στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κανάγκα, μέχρι της 5 πρωί, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου.
Πάνω από εκατό νέοι και άλλοι τόσοι πιστοί, προσήλθαν από νωρίς το απόγευμα στον Ιερό Ναό και αγρύπνησαν ευχαριστώντας τον Θεό και την Παναγία, για αυτή την πνευματική ευκαιρία. Πολλοί νέοι περπάτησαν από μακρινά χωριά από το πρωί, για να συμμετέχουν στην πρώτη αγρυπνία που έγινε στην Κανάγκα.
Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος προέβη σε χειροτονία διακόνου του Νικολάου Tshibangu, ο οποίος είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Κινσάσας. Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τόσο στον νέο διάκονο, όσο στους νέους και στους πιστούς που κατέκλεισαν τον Ναό, τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου του Β΄ ο οποίος και στην πρόσφατη του ποιμαντική επίσκεψη στην Κανάγκα ευλόγησε τους πιστούς της ενορίας του Ευαγγελισμού.
Μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος τόνισε στον νέο διάκονο πως το όνομα Νικόλαος σημαίνει νίκη του λαού και πως καλείτε και αυτός να νικήσει τον λαό του Θεού, δηλαδή να τον κερδίσει, με την αγάπη του, την αφοσίωση του, την ταπείνωση του, την καλοσύνη του, την εργατικότητα του, την ευλάβεια του και με τον ζήλο του.


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1536#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου