Τρίτη 23 Απριλίου 2019

"Με Πατριαρχική μεγαλοπρέπεια εορτάσθη η Κυριακή των Βαΐων στο Κάιρο"

ε κάθε ιεροπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα, 21η Απριλίου 2019, στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, της Ελληνορθοδόξου Κοινότητος Αραβοφώνων Καΐρου, του Δευτερόθρονου Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η Κυριακή των Βαΐων.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε η Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου και τον Θεοφ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο.
Στην Πατριαρχική λατρευτική Σύναξη παρόντες ήσαν, ο Εξοχ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος, ο Πρόεδρος και Μέλη της Αραβοφώνου Κοινότητος Καΐρου, τα επιτελεία των Προσκόπων Καΐρου και λοιποί εκπρόσωποι φορέων της αιγυπτιακής πρωτευούσης.
Κατά τη διάρκεια της Ευχαριστιακής Συνάξεως τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Θεοδώρου Σούσο, ενώ στη συνέχεια ο Μακαριώτατος τον χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη. Ο πατήρ Θεόδωρος Σούσος κατάγεται απο το Κάιρο, της Ελληνορθοδόξου Κοινότητος Αραβοφώνων και είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσης και Φιλολογίας, του Πανεπιστημίου Καΐρου.
Στην ομιλία του, πριν από τη χειροτονία του π. Θεοδώρου, ο Πάπας και Πατριάρχης κ. κ. Θεόδωρος Β’, υπογράμμισε οτι, «είναι μεγάλο πράγμα στη ζωή σου Θεόδωρε, να λές ευχαριστώ, να λές ευχαριστώ στον Χριστό, ευχαριστώ στους ανθρώπους, ευχαριστώ στους διδασκάλους σου. Χαίρομαι διότι φέρεις το δικό μου όνομα, Θεόδωρος, διότι και εγώ φέρω όνομα, ενός μεγάλου Μητροπολίτου, Θεοδώρου».
Ακόμη, συνέχισε ο Μακαριώτατος, «Συγκινούμε, διότι σαν σήμερα και εγώ έγινα ιερέας πρίν σαράντα χρόνια. Θεόδωρέ μου, σήμερα θα γονατίσεις μπροστά στην Αγία Τράπεζα για να πάρεις το χάρισμα του ιερέως, θα φοράς το πιο ωραίο, που λέγεται πετραχήλι, θα υπηρετείς αυτόν τον ωραίο κόσμο και η ευλογία μου θα είναι πάντα κοντά σου».
Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος απένειμε στον Ιεροκήρυκα κ. Bahig Edward Elsab, τον Τίμιον Σταυρόν του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, για την προσφορά του στην Κοινότητα των Αραβοφώνων."

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1542

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου