Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ POINTE-NOIRE (Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν)

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται

"Την Μ. Τρίτη, 23η Απριλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. π.Μάξιμο Oumba, Προϊστάμενο του Ι.Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, τον Αιδεσιμ. π.Σιλουανό Nkounkou, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire και τον Ιερολ. Διάκονο π.Στέφανο Andzembé, υπεύθυνο του ποιμαντικού έργου στους φυλακισμένους, επισκέφθηκε τις φυλακές της πόλεως για να προσφέρει στους πεντακοσίους σαράντα εννέα κρατουμένους αδελφούς ποσότητα ειδών διατροφής (72 κιλά κατεψυγμένων πουλερικών, 125 κιλά ρυζιού, λάδι, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής για τις δεκαπέντε κρατούμενες γυναίκες). Η προσφορά αυτή ήταν προϊόν της αγάπης των ορθοδόξων πιστών των ως άνω Ενοριακών Κοινοτήτων της συμπρωτεύουσας, ως και της Ιεράς Μητροπόλεως για την αγορά των προαναφερθέντων ειδών.
Αρχικώς, τον Μητροπολίτη υπεδέχθη ο κ. Αναπληρωτής Διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευλογία να συναντηθή για αρκετή ώρα με όλους τους εγκλείστους, άνδρες και γυναίκες, να τους μιλήσει για την Ανάσταση του Κυρίου, για την προσωπική σταυρανάσταση εκάστου και να τους μεταφέρει τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β’.
Ακόμη, κατά την έξοδό του από το χώρο συγκέντρωσης των κρατουμένων μίλησε στους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης Télé-Congo τόσο για τον σεβασμό προς την ιερότητα και την μοναδικότητα του ανθρωπίνου προσώπου αδιακρίτως, όσο και για την ανάγκη εντατικοποιήσεως των πράξεων κατανοήσεως, αλληλεγγύης και συμπαραστάσεως προς τους εμπεριστάτους συνανθρώπους εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσεως, η οποία σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των κρατούμενων εντός έτους.
Τέλος, ο κ.Αναπληρωτής Διευθυντής εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία για την αδιάκοπη συμπαράστασή Της, αλλά και για το συστηματικό ποιμαντικό έργου που επιτελείται από έτους στις φυλακές του Pointe-Noire από τον ορθόδοξο εντεταλμένο κληρικό, Διάκονο π.Στέφανο Andzembé."

Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου