Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

"ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΔΔΙΣ ΑΜΠΑΜΠΑ"

Ιερά Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας - Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, εσωτερικός χώρος

"Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη, εορτάσθηκε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, στην Ιερά Μητρόπολη Αξώμης.
Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας της μεγάλης εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Καθεδρικό Κοινοτικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δανιήλ.
Παρευρέθησαν η Εντιμ. κ. Όλγα Τζωρτζάτου, Επιτετραμμένη της Ελλάδος στην Αιθιοπία, ο Εντιμ. κ. Δημήτριος Συκάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος και αρκετοί Ορθόδοξοι πιστοί.
Εν συνεχεία, πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η περιφορά του πανίερου συμβόλου του Χριστιανισμού στο εσωτερικό του Ναού, τον οποίο και προσκύνησαν, ώστε να λάβουν δύναμη για τη συνέχιση του πνευματικού αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Επακολούθησε δέηση για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, στο τέλος της οποίας κατετέθησαν δάφνινα στεφάνια εις μνήμην των Ηρώων που αγωνίσθηκαν "υπέρ Πίστεως και Πατρίδος".
Κατά τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε εκτενώς στη σημερινή μεγάλη εορτή.
Τέλος, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, με την ευλογία του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β, χειροθέτησε σε "Πνευματικό" τον Πανοσιολ. Μέγα Αρχιμ. του Θρόνου και Πρωτοσύγκελλο π. Χρυσόστομο Μπαρμπέρη και σε "Αναγνώστη" τον Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ναού κ. Ιωάννη Γιαννακόπουλο, ευχόμενος καλή διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου, την Εκκλησία Του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου