Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

"Η Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν αναμένει με χαρά και πνευματική ευφορία την άφιξη της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄ "

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

"Η Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν αναμένει με χαρά και πνευματική ευφορία την άφιξη της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, ο Οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Δημοκρατία του Κονγκό-Μπραζαβίλ από 15ης έως 19ης Φεβρουαρίου 2019.

Στα πλαίσια της ως άνω επισκέψεως ο Μακαριώτατος θα έχει συνάντηση με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Denis Sassou Nquesso, ενώ θα επισκεφθή τις Ενοριακές Κοινότητες Αναστάσεως Κυρίου πρωτευούσης Μπραζαβίλ, Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire και Αγίας Ειρήνης πόλεως Dolisie, ως και τα εκ θεμελίων προσφάτως ανακαινισθέντα πρότυπα ιδρύματα της Ι.Μητροπόλως: το Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», χαρακτηρισθέν επισήμως ως το καλύτερο κοινωνικό ίδρυμα της χώρας, το Δημοτικό Σχολείο «Φως Εθνών» και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Η Φωνή της Ορθοδοξίας 96,8 FM».

Κορυφαίο και ιστορικό γεγονός της Πατριαρχικής επισκέψεως είναι ο εγκαινιασμός του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire (θεμελιωθέντος το έτος 2000 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Τιμόθεο Κοντομέρκο) την Κυριακή 17η Φεβρουαρίου 2019, ημέρα κατά την οποία ο Μακαριώτατος άγει τα σεπτά ονομαστήριά Του.

Σημειώνεται ότι κατά το τρέχον έτος συμπληρώνονται τριάντα πέντε χρόνια από την βάπτιση των πρώτων εξήντα πέντε Κονγκολέζων ορθοδόξων (1984-2019).

www.orthodoxchurchcongo.com"
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARAygj5qDcSYnOOjxWbAH0BvWsjch4JoTIKUIhfx_MBkNL7PFhOFmaciaByEWPW9ebqdwpuNRzxzdAB_&tn-str=*F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου