Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ POINTE-NOΙRE

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, πλήθος και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

"Την 16η Φεβρουαρίου 2019 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονα και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ.Θεόδωρο, αφίχθη αεροπορικώς στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire της Δημοκρατίας του Κονγκό.
Στο διεθνή αερολιμένα Agostino Neto τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν ο Εξοχ. κ.Alexandre Honoré Paka, ο ιερός κλήρος, οι ανώτατες στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου και πλήθος πιστών.
Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετέβη στην Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Φωτεινής συνοικίας Mpaka όπου εψάλη Δοξολογία, μετά το πέρας της οποίας προσεφώνησε ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής κ.Armand Michel Massa. Προς τον κ.Πρόεδρο η ΑΘΜ απένειμε τιμητική διάκριση του Πατριαρχικού Θρόνου για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς την Ενορία.
Εν συνεχεία τελέσθησαν τα Ιερά Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων, εντός του Ενοριακού Ναού.
Το απόγευμα ο Μακαριώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ.Εσπερινό των Eγκαινίων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, αφού προηγουμένως κατέθεσε τα ιερά λείψανα επί της προς εγκαινισμόν αγίας τραπέζης.
Η δεύτερη ημέρα της παρουσίας του Μακ. Πατριάρχου στο Κονγκό ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ, ως και τον παρακείμενο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Η Φωνή της Ορθοδοξίας 96,8 FM» και εν συνεχεία με δείπνο στην κατοικία του Εξοχ.Κυβερνήτη του Pointe-Noire." 

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARCQALOL3px6IVWYylU7KCuNDwWeQ1Jmgd9XUKhDoCRbBnd7ECDeY4tjtr0vTjjNPd6zoYZL9HRPScDT&tn-str=*F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου