Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΛΙΖΙ

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 15 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος, γάμος, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, πλήθος και εσωτερικός χώρος

"Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2019 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονα και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ.Θεόδωρο, αφίχθη οδικώς στην πόλη Ντολιζί, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ.
Στην είσοδο της πόλεως τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν ο Εξοχ. Κυβερνήτης περιφερείας Niari κ.André Ovu, ο κ.Δήμαρχος Dolisie, ο Σεβ. Ρ/Καθολικός Επίσκοπος Dolisie κ.Bienvenu, οι στρατιωτικές, δικαστικές και πολιτικές αρχές, οι Διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων και άλλοι επίσημοι.
Μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη στο Κυβερνείο ο Μακαριώτατος μετέβη στην Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Ειρήνης όπου εψάλη Δοξολογία, μετά το πέρας της οποίας προσεφώνησε ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής κ.Urdain-Meletios Ihouangou.
Εν συνεχεία η ΑΘΜ επισκέφθηκε το παρακείμενο Δημοτικό Σχολείο της Ι.Μητροπόλεως «Φως Εθνών», όπου παρακολούθησε επετειακή μαθητική εκδήλωση επί τη συμπληρώσει δέκα χρόνων από την θεμελίωση του εκπαιδευτηρίου από τον ίδιο. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό Του ο Μακαριώτατος ετόνισε την σπουδαιότητα της ποιοτικής εκπαιδεύσεως υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί πλέον προτεραιότητα για το Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αλεξανδρείας η σύσταση περισσοτέρων εκπαιδευτηρίων στην Αφρική, συνεχάρη τον Μητροπολίτη και το εκπαιδευτικό προσωπικό για το εν γένει υψηλό επίπεδο του προσφάτως ανακαινισθέντος σχολείου και προσέφερε γλυκίσματα και μικρά εικονίσματα στους μαθητές, οι οποίοι επίσης προσέφεραν στον Μακ. Πατριάρχη πίνακα κατασκευασμένο από χρωματισμένο ρύζι.
Ακολούθως επισκέφθηκε το πρότυπο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» όπου περιηγήθηκε σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους του εκ βάθρων ανακαινισμένου κτιρίου συνοδευόμενος από τις τοπικές αρχές, προσέφερε καινούρια ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη και παιχνίδια στα περιθαλπόμενα παιδιά, με τα οποία είχε εκτενέστατη συνομιλία και γευμάτισε μαζί τους.
Προ της αναχωρήσεώς Του προς το Pointe-Noire ο Μακαριώτατος περιδιέβη τους εξωτερικούς χώρους των προαναφερθέντων εκκλησιαστικών καθιδρυμάτων όπου το νέο γήπεδο μπάσκετ, ο κήπος με τα λαχανικά και οι μικρές αυτοσχέδιες ιχθυοκαλλιέργειες που τροφοδοτούν το Ορφανοτροφείο και εξέφρασε την χαρά και την απόλυτη ικανοποίησή Του για την επικρατούσα οργάνωση, την ευταξία και την εν γένει πρόοδο."

Περισσότερα... https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&sk=photos&collection_token=100013089222974%3A2305272732%3A69&set=a.609260966186872&type=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου