Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

"Στο Μπουρού του Βορείου Καμερούν ο Μητροπολίτης Γρηγόριος" Ιεραποστολή στο Καμερούν-La Mission Orthodoxe du Cameroun

Ιεραποστολή στο Καμερούν-La Mission Orthodoxe du Cameroun

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, περπατάει, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται

"Σάββατο, 01.02.2020. Την εκκλησιαστική κοινότητα του χωριού Μπουρού του Βορείου Καμερούν επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος και ελειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστόφορου, μέρα του τοπικού Κλήρου την πρώτη του μηνός Φεβρουαρίου.
Απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησιαστικό σώμα, μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής Περικοπής, αναφέρθηκε στο Μαρτυρικό φρόνημα του Αγίου Μάρτυρος και Αναργύρου Τρύφωνος, τονίζοντας ότι από το Λόγο του Ευαγγελίου ήντλησαν οι Άγιοι Μάρτυρες το θάρρος να ζούνε μέσα στην κοινωνία όπως όλοι οι υπόλοιποι συνάνθρωποι τους αλλά ουσιαστικά με μια διαφορετική νοοτροπία ένα διαφορετικό ήθος που πηγάζει από τα ζωήρυτα λόγια της διδασκαλίας του Κυρίου μας.
Εμνημόνευσε καθηκόντως του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Χριστοφόρου Σταυροπούλου που είχε την αγαθών ιδέα να συγκροτήσει τον Σύλλογο Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου " Ο Τίμιος Σταυρός " και να πρωτοστατήσουν στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού του Αγίου Χριστόφορου, την κατασκευή πηγαδιού και για της Δωρεάς της Μακαριστής Ελισάβετ Παπαγιανοπούλου να κατασκευαστεί εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο παραπλεύρως του Ναού, εις μνήμην του αδελφού της Ευστρατίου (εκ Σελασίας Σπάρτης)."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου