Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, προς την καϊρινή μαθητιώσα νεολαία: «Είστε το μέλλον του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού» pyramisnews.gr

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν χθες το μεσημέρι στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, τα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου, η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή.


Η επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής στο χώρο όπου σπουδάζουν οι 120 περίπου Αιγυπτιώτες μαθητές, ξεκίνησε από ένα προσκύνημα στο χώρο του μικρού ναού των Εισοδείων της Θεοτόκου, που βρίσκεται εντός του χώρου των σχολείων. Και ακολούθησε η απότιση ενός συγκινητικού φόρου τιμής μπροστά από την προτομή της Μεγάλης Ευεργέτιδας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, Στέλλας Κυριάζη, η οποία «θα μείνει πάντα αθάνατη στο περιβόλι της καρδιάς μας για το έργο της», όπως είπε συγκινημένος ο Μακαριώτατος.


Αμέσως μετά, η περιήγηση του Πατριάρχη ξεκίνησε από το νηπιαγωγείο, συνεχίστηκε στο Δημοτικό και κατέληξε στο Γυμνάσιο λύκειο, παρουσία του Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Αναστάσιου Αναστασίου και των εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Βίλλυς Πολίτου και Ανδρέα Ρούσσου.      


Ο Πατριάρχης μίλησε με τα παιδιά για το ιεραποστολικό του έργο και αναφέρθηκε στα επικείμενα ταξίδια του στα βάθη της Δυτικής Αφρικής και στο πλούσιο ανθρωπιστικό έργο που κάνει το Πατριαρχείο, το οποίο χαίρει αναγνώρισης και από τις πολιτικές ηγεσίες των κρατών που ταξιδεύει.


Και απευθυνόμενος στους Αιγυπτιώτες μαθητές, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τόνισε: «Είστε το μέλλον του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού».


Τόσο ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Γιώργος Ψάνης όσο και της Αμπετείου κ. Χρήστος Παπαθανασίου, απηύθυναν θερμό χαιρετισμό προς τον Πατριάρχη. Παρόντες ήταν επίσης, η κα Βασιλική Χαραλάμπους από το Ίδρυμα της Αμπετείου Σχολής και ο κ. Άγγελος Αθανασούλης από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής.

Περισσλοτερα...
http://pyramisnews.gr/patriarxis-alexandrias-pros-aigyptiotes-mathites-eiste-to-mellon-toy-aigyptioti-ellinismou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου